Четверо кандидатів порушували закон у "день тиші" — Комітет виборців

Четверо кандидатів порушували закон у "день тиші" — Комітет виборців

Четверо кандидатів на посаду Президента України порушували заборону агітації в день голосування і "день тиші".

Про це заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель під час презентації попереднього звіту щодо перебігу виборів Президента України.

"Мали місце розміщення низки елементів зовнішньої реклами, зокрема борди і сітілайти, на яких були зображені гасла, схожі на ті, що використовувалися під час виборчої кампанії кандидатів, кольорова гама, яка повністю дублювала кольорову гаму стилістики кампанії кандидатів, а також використовувалися елементи символіки, шрифтів тощо", — зазначив Кошель.

Також у КВУ повідомляють, що в день голосування офіційні спостерігачі від одного з кандидатів на виборчих дільницях використовували бейджі з символікою кандидата, що призвело до низки конфліктів зі спостерігачами, журналістами та іншими членами комісій. За словами Олексія Кошеля, такі дії є порушенням чинного законодавства України щодо ведення незаконної агітації.

Читайте також: ЦВК опрацювала понад 80% протоколів (оновлюється)

31 березня в Україні відбулися президентські вибори, у яких брали участь 39 кандидатів. Згідно з законодавством, обраним у день виборів президентом України вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. До 10 квітня ЦВК має оголосити результати виборів.

Оскільки, за даними екзит-полу, жодного з кандидатів не підтримали більше 50% виборців, в Україні можуть оголосити другий тур виборів – 21 квітня.

Фото: Vlasno.info