Ердоган твердо стоїть на своїх позиціях, а опозиція перемогла не тільки в Анкарі — Верещук

Ердоган твердо стоїть на своїх позиціях, а опозиція перемогла не тільки в Анкарі — Верещук

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган твердо стоїть на своїх позиціях, а опозиція перемогла не тільки в Анкарі, переконана переконана президент Міжнародного центру Балтійсько-чорноморських досліджень Ірина Верещук. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" вона прокоментувала перебіг місцевих виборів у Туреччині.

Ведуча:

Галина Бабій

"Ердоган твердо стоїть на своїх позиціях, але, мені видається, що не тільки в Анкарі перемогла опозиція. Перемога опозиції у цьому випадку це втома від правлячої партії Ердогана і від їхньої економічної політики", — сказала Ірина Верещук.

Верещук зауважила, що Туреччина почала новий етап у Сирії, мова йде про формування коаліції Туреччини та Росії, і це є важливо.

"Туреччина почала новий етап у Сирії. Зараз Ердоган загострив свою риторику. Вони розповідають, що з 1 квітня починають наземну та повітряну операцію, тобто вони почали наступати на курдські формування. Фактично мова йде про формування коаліції Туреччини та Росії", — сказала вона.

Як повідомляються, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його владна партія "Справедливість і розвиток" перемогла на муніципальних виборах, які відбулись упровінціях Туреччини 31 березня. Згідно з передніми результатами, правляча партія набрала 45% голосів виборців, але втратила місце мера столиці країни Анкари.

Прослухати повну версію. 

Фото — pexels.com