Американський футбол в Україні: у Левів новий тренер, а Кепіталз зіграють в Чемпіонаті Угорщини

Американський футбол в Україні: у Левів новий тренер, а Кепіталз зіграють в Чемпіонаті Угорщини

Про події міжсезоння в Українській лізі американського футболу в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

В Україні активно розвивається американський футбол, є купа команд, які грають у Суперлізі. У цьому сезоні у Чемпіонаті України гратимуть 10 клубів. Один клуб гратиме і в Чемпіонаті України, і в Чемпіонаті Угорщини, це столичний клуб "Кепіталз".

Ну й про зміни, які відбуваються у командах зараз, у міжсезоння. Невдовзі стартує новий сезон.

Клуб з американського футболу "Львівські леви" ведуть підготовку до нового сезону. Команду очолив фахівець з Туреччини. У квітні команда зіграє з поляками. Нагадаємо, у минулому сезоні "Леви" дійшли до фіналу української Ліги американського футболу, де поступилися у вирішальному поєдинку столичним "Патріотам".

У міжсезонні команду залишили 6 гравців основного складу, серед них один, який мав досвід виступів у Чемпіонаті Угорщини, це Іван Олексюк.

Львівську команду очолив турецький фахівець Ердал Бірінчі. 8 років він грав за команду Стамбульського університету, після чого 6 років працював там тренером. Домовленість з Бірінчі діятиме 1 сезон.

До Львова також приїхав новий координатор захисту Бурлак Кілініч. Не виключено, що на цьому формування тренерського штабу не завершиться. В рамках підготовки до сезону "Леви" готуватимуться вдома і зіграють товариський матч з польською командою "Ведмеді" з міста Перемишль.

А ось фіналіст минулорічного кубку Монте Кларка команда "Кепіталз" 7 квітня вже на цьому тижні проведе перший матч в рамках угорської Ліги. Суперником команди буде клуб "Каубелз" з Будапешта. Матч відбудеться у столиці Угорщини.

У міжсезонні Кепіталз поповнили 2 легіонери зі Сполучених Штатів: Тайрен Квін – випускник університету Кентуккі-Стейт, і Айзея Віллер – випускник університету Лейк-Ері. Обом гравцям до 24 роки, з ними підписані контракти на 4,5 місяці, тобто до кінця сезону. Нагадаємо, що у цьому році "Кепіталз" братимуть участь у двох топових чемпіонатах: у Вищому дивізіоні угорської Ліги і у Суперлізі Української ліги американського футболу. Команда зіграє мінімум 14 матчів.

Стосовно угорської Ліги – крім "Кепіталз", у Чемпіонаті гратимуть ще 5 угорських клубів. За умовами проведення чемпіонату, жоден матч український клуб не зіграє вдома, у Києві. За підрахунками організаторів, українському колективу за час матчів в Україні та Угорщині доведеться подолати 5700 км.

13 квітня в Україні стартує сезон Першої ліги чемпіонату України, це другий за рангом дивізіон. У турнірі формату 9х9 заявилися такі клуби, як "Хрестоносці" (Рівне і Здолбунів), "Пантери" (Харків), "Юнайтед" (Дніпро), "Вікінги" (Миколаїв) та "Азовські дельфіни" (Маріуполь). У Вищому дивізіоні гратимуть 10 команд, які розділять на два дивізіони. Спочатку вони зіграють груповий етап, а найкращі за його результатами потраплять до плей-оф, де розіграють чемпіонство.

Фото Kyiv Capitals