ЦВК: порушень, які вплинули б на результат виборів, не було

ЦВК: порушень, які вплинули б на результат виборів, не було

Вибори в рамках голосування відбулися, цей етап пройшов успішно і без суттєвих порушень, які б могли вплинути на результат голосування. Про це заявила під час брифінгу голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Інформація яка є в системі виборів, буде відповідним чином уточнюватися по мірі надходження протоколів. ЦВК рахує голоси які є в оригіналах прооколів, які є підписані і передані до нас ОВК, наразі отримали протоколи з деяких закордонних округів, де голосування завершилося раніше та деяких невеликих внутрішніх округів", пояснила Тетяна Сліпачук. Вона також подякувала правоохоронним органам за забезпечення голосування на лінії розмежування та в зоні проведення ООС, за безпеку під час виборів на всіх дільницях.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко пояснив причини, через які деякі дільниці не змогли відкритися вчасно.

За його словами, 8 дільниць не змогли вчасно відкритися через відсутність бюлетенів, бо перед цим члени ЦВК проставили штампи "Вибув" навпроти прізвищ кандидатів, які напередодні виборів заявляли, що знімаються з перегонів.

"ЦВК зробила все, аби забезпечити незіпсованими бюлетенями, остання дільниця через це запрацювала в 11:40 ранку", пояснює Євген Радченко.

Кільканадцять дільниць відкрилися з запізненням через переведення часу – люди не зауважили, що потрібно відкритися на годину раніше.

Ще одна причина — менше десяти виборчих дільниць не справилися з ранковим засіданням і затримали відкриття дільниць на 10-15 хвилин.

На момент закриття порушень, відмов і черг не було. Великі черги, за словами Євгена Радченка, були в Польщі та Німеччині, а в Україні встигли проголосувати всі охочі.

Серед проблем він назвав ситуацію, коли члени члени ДВК вимагали у виборців, особливо молодшого віку або тих, хто поміняв старі паспорти у формі книжечки, вимагали підтвердження — витяг про реєстрацію місця проживання. Представник ЦВК наголосив, що такі дії є незаконними, у всіх випадках були видані бюлетені і конфлікти були вичерпані.

"Ні ЦВК, ні ОПОРА чи поліця не зафіксували важких порушень, які би поставили під сумнів результати волевиявлення," підсумував представник Центрвиборчокму.

Читайте також Остаточні результати екзит-полу: позиції лідерів зберігаються

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, в Україні відбувалися вибори президента УкраїниВиборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 і працювали до 20:00.