ЦВК роз'яснила: у бюлетенях залишається 39 кандидатів без позначки "вибув"

ЦВК роз'яснила: у бюлетенях залишається 39 кандидатів без позначки "вибув"

Публічні заяви кандидатів на пост президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків — заявили у Центрвиборчкомі у відповідь на повідомлення деяких кандидатів про те, що вони не бажають продовжувати свою участь у виборах 31 березня.

ЦВК заявила, що "приймає рішення про скасування реєстрації кандидата на пост президента України у разі звернення кандидата у будь-який час після його реєстрації, однак не пізніше ніж за двадцять три дні до дня виборів.

"Таким чином строк подання до Центральної виборчої комісії зазначеного звернення минув 7 березня 2019 року. При цьому Законом передбачено, що в разі надходження відповідного звернення кандидата на пост Президента України пізніш як за двадцять три дні до виборів, воно комісією не розглядається, рішення по ньому не приймається", — пояснюють у ЦВК.

Також комісія застерігає членів ДВК про заборону внесення штампів "вибув" у бюлетені без дозволу Центрвиборчкому.

Нагадаємо, 27 березня про свою відмову від подальшої участі у виборах в якості кандидата заявив Олександр Мороз.

вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Фото: Уніан