В Україні створили електромагнітну зброю — Спецтехноекспорт

В Україні створили електромагнітну зброю — Спецтехноекспорт

Зброю, яка не вбиває, але виводить з ладу радіоелектронні засоби противника розробили підприємства оборонного комплексу України — повідомляє ДГЗП Спецтехноекспорт що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Нова електромагнітна зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури та об’єктів інфраструктури, що оснащені електронними системами. Її використання створює перешкоди для функціонування озброєння і військової техніки: ця зброя призначена для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі — систем енергоживлення та систем передачі даних.

На створення науково-технічної документації та виробництво дослідних зразків Укроборонпром залучив фінансування оборонної компанії з Індії.

"Завдяки проведеній роботі, українські науковці та розробники отримали належний рівень фінансування, що дозволило їм продукувати нові знання та втілити їх у нові рентабельні продукти. Також, завдяки цьому проекту, Україна долучилася до закритого клубу держав, що працюють над створенням високоефективної електромагнітної зброї", повідомив директор ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас.

Боєприпаси електромагнітного типу не мають летального впливу на людей, тож не несуть загрози цивільному населенню, водночас їх можна розміщувати на ракетних і авіаносіях, включаючи безпілотники та застосовувати проти стратегічно важливих цілей противника,  зокрема командних та адміністративних центрів, вузлів зв‘язку, електростанцій, об‘єктів протиповітряної оборони тощо.

Зазначається, що у лютому 2019 року підприємство "Спецтехноекспорт" вже здійснило поставку в Індію першої партії нового типу зброї та проводить переговори щодо постачання додаткової партії зазначених виробів. Водночас, оборонні підприємства України висловили готовниість, у випадку зацікавленості з боку силових структур та направлення відповідного замовлення, розгорнути серійне виробництво електромагнітної зброї для українського війська.

Фото: Уніан