Є сумніви, що "Північний потік-2" буде побудований до кінця 2019 року — експерт

Є сумніви, що "Північний потік-2" буде побудований до кінця 2019 року — експерт

Є великі сумніви, що газопровід Північний потік-2 буде побудований вчасно. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив провідний експерт енергетичних програм Центр Разумкова Віктор Логацький.
 
"З'явилися нові об'єктивні юридичні підстави для цього, тому що Росія і Польща ратифікували угоду про розмежування територіальних вод і це зробило можливим докладати політичну складову щодо безпекових питань, а також питань економічного співробітництва. Це дало змогу включити в цей диспут питання виключної економічної зони Данії. Ратифікація цієї угоди дає змогу Данії затягувати будівництво цього газопроводу, вимагаючи додаткові  екологічні експертизи. Враховуючи цю інформацію, є дуже великі сумніви, що він буде в термін побудований — до кінця 2019 року", — зазначив експерт. 
 
Нагадаємо, сьогодні Данське екологічне агентство заявило, що вимагає від компанії, що будує "Північний потік-2", зробити оцінку екологічного впливу третього варіанту маршруту газопроводу, який проходитиме в ексклюзивній економічній зоні Данії.
 
Раніше проект подав дві заявки на отримання дозвільних документів від данської влади, але Енергетичне агентство Данії попросило забезпечити екологічну оцінку ще й третього варіанту маршруту труби. Маршрут проходитиме в ексклюзивній економічній зоні Данії на південь від острова Борнгольм.
 
Слухати повну версію.
 
Фото: УНІАН