ГПУ завершила розслідування справи Сергія Курченка — Сарган

ГПУ завершила розслідування справи Сергія Курченка — Сарган

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченка щодо його участі в злочинній організації екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За версією слідства, Курченко причетний до злочинів за численними статтями, зокрема, за причетність до злочинної організації, привласнення майна, службове підроблення, підроблення документів, легалізацію злочинних доходів, ухилення від сплати податків та фіктивне підприємництво.

28 березня адвокатам Курченка направили остаточну підозру і в цей же день оголосили про завершення розслідування і відкриття матеріалів справи для ознайомлення захисту.

Крім того, слідство говорить, що в ході розслідування встановило інших осіб, причетних до злочинів: про підозру повідомлено 98 осіб, серед яких 12 вищих посадових осіб центральних органів виконавчої влади, Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Загальна вартість арештованого майна у справі Курченка становить понад 5 млрд. грн., Загальна сума відшкодованих збитків становить понад 11,5 млрд. дол. США — стверджують у прокуратурі.

Нагадаємо, у 2014 році Курченку оголосили підозру за розкрадання майна державного підприємства "Укргазвидобування" та оголосили його у розшук.

Управління фінансових розслідувань Міндоходів виявило причетність службових осіб "Брокбізнесбанку" до відмивання коштів банку на суму понад 50 мільйонів гривень. До введення тимчасової адміністрації "Брокбізнесбанк" контролювався Сергієм Курченком.

Фото: Українська правда