Українські військові шпиталі отримали медичне обладнання від уряду Японії

Українські військові шпиталі отримали медичне обладнання від уряду Японії

Уряд Японії за сприяння ООН передав на потреби військових госпіталів Збройних сил України сучасне медичне обладнання — апарат для штучної вентиляції легенів, наркозно-дихальний апарат та набори для надання екстреної медичної допомоги. Обладнання вручили керівництву Головного військового клінічного госпіталю за участю міністра оборони України Степана Полторака та Надзвичайного і Повноважного посла Японії в України Такаші Кураі, повідомляє Укрінформ.

"Апарат для штучної вентиляції легенів має інтелектуальне оснащення, що допомагає проводити вентиляцію легень як короткострокову, так і довгострокову. Завдяки інтелектуальним налаштування він дає можливість в режимі онлайн корегувати ті потреби, які необхідні для пацієнта", - повідомив начальник клініки невідкладної медичної допомоги Головного військового клінічного госпіталю Олександр Бугай.

За його словами, наркозно-дихальний апарат також має інтелектуальне оснащення, завдяки чому лікарі можуть вводити інгаляційну анестезію, не побоюючись завдати шкоду пацієнту.

У 2018-2019 роках в рамках проекту "Посилення можливостей для зміцнення безпеки населення та реагування у надзвичайних ситуаціях у східних регіонах України" японською стороною було передано медичного обладнання на суму 123,3 тис. дол. США. Загалом з початку російської агресії проти України японською стороною було передано медичного обладнання на майже 1,5 мільйона доларів США.

Фото: Укрінформ