Загроза дестабілізації Росією ситуації в Україні є реальною — ветеран зовнішньої розвідки

Загроза дестабілізації Росією ситуації в Україні є реальною — ветеран зовнішньої розвідки

Загроза дестабілізації Росією ситуації в Україні є реальною, вважає генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" він прокоментував, чи буде Росія намагатись дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні виборів.

Ведучий:

Роман Коляда

"Ситуація, в якій перебуває, і світ, і Україна дуже складна. Є тенденція до загострення, і гонка озброєнь, і локальні конфлікти. Україна, незважаючи на наші внутрішні проблеми протягом останніх 5 років, відбулась як держава, її вдалось відстояти як незалежну державу, а головне — здійснити конкретні кроки по виконанню завдань Революцію Гідності", — зазначив Василь Богдан.

Богдан зауважив, що "Росія володіє і сучасною військовою технікою, і озброєнням, і відповідними спеціальними службами, яким поставлено завдання зробити все для того, щоб дестабілізувати Україну, скомпрометувати її в очах світової спільноти, російської нації та української нації".

Експерт вважає, що загроза дестабілізації Росією ситуації в Україні є реальною.

"Загроза дестабілізації Росією ситуації в Україні є реальною, можливою і, наскільки мені відомо, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Служба безпеки України та Національна розвідка України у цьому відношення зорієнтовані і працюють в напрямку виявлення на випередження таких планів та намірів, а також конкретних осіб, які з відповідними завданнями посилаються в Україну", — сказав він.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Прослухати повну версію.

 

На фото — Василь Богдан