Країна спорту і туризму Олександра Шевченка – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Країна спорту і туризму Олександра Шевченка – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 41

"Країна спорту і туризму Олександра Шевченка"

ПоліТроль Антон Суслов:

– В Буковелі вже зійшов останній сніг, а у нас на черзі зайшов останній кандидат – Шевченко Олександр Леонідович!

Олександр Леонідович Шевченко – хлопець з Коломиї – народився у 1971 році. Спочатку вчився на радіомонтажника у рідному місті, але прагнув вищого – тому в 1995 закінчив Чернівецький національний університет за спеціальністю радіоінженер.

Кар’єру розпочав монтажником радіоапаратури на деревообробному заводі (радіоапаратури – на деревообробному? Ну нормально).

З 1997 по 2004 працював директором виробничо-комерційної фірми "Кварта", яка спеціалізувалась на оптовій торгівлі продуктами харчування. Потенційне гасло кандидата: їжу – в кожен дім!

Протягом 10 років – з 2004 по 2014 – директор компанії "Скорзонера" (раптом що – це квіточка така), яка і є власником гірськолижного курорту "Буковель". Зрештою, одним із авторів ідеї створення курорту і є Олександр Шевченко.

І якщо колись було створено "Кавказ" Шевченка, то тепер є "Буковель" Шевченка.

У 2018, імовірно, влаштувався до клінінгової компанії зі спеціалізацією на прибирання пороху. Але ви це і так вже знаєте.

У 2013 пан Олександр заснував благодійний фонд "Новий Івано-Франківськ", який сприяє розвитку спорту, культури та допомагає ветеранам АТО.

Перший крок у політику кандидат зробив у 2010 році, коли пройшов до обласної ради Івано-Франківщини за підтримки партії "Наша Україна".

У 2014 році пройшов до парламенту як мажоритарний кандидат від Блоку Петра Порошенка, але "совість як чистий кришталь" не дозволила пану Олександру залишатись у президентській фракції, і наприкінці 2015 він став позафракційним. Гм, якась дивна тенденція серед кандидатів-депутатів. 

Нині кандидат є членом президії політичної ради партії УКРОП, тісно пов’язаної із паном "ну ти ідьош кофє піть?"

Сам Шевченко нерухомості не має, але орендує у компанії "Буковель" будиночок (ну а шо – може собі дозволити), усе інше нерухоме майно – у власності особи, з якою він спільно проживає, але не перебуває у шлюбі. Серед іншого, пан Олександр володіє невеликою колекцією дорогоцінних годинників.

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма Олександра Шевченка називається "Країна Гідності і Правди". Я виділив для себе декілька дуже важливих молодіжних моментів. Зокрема, пан Олександр пише, що патріотичне виховання стане основою не лише шкільної освіти, а й усієї роботи державних органів з молодим поколінням. Тобто пан Олександр хоче, щоб виховання було всюди.

До речі, цікаво, чи можна щорічні екскурсії в "Буковель" інтерпретувати як патріотичне виховання?

Також він пише про те, що буде електронна влада та мінімум прямих контактів чиновника з громадянином чи підприємцем. Але це, скоріше за все, передбачає скорочення держслужбовців. Цікаво, чому пан Олександр не пише про це у своїй програмі?

Також пан Олександр пише про те, що має бути "модерне технологічне заможне село з розвиненою інфраструктурою та комфортом". Це буде одним із державних пріоритетів, якщо пан Олександр стане президентом.

А потім він пише про "Буковель":"Свого часу саме Буковель став полігоном із випробування нових технологій будівництва доріг. Наші дорожники здійснили справжню революцію в укладанні шляхів та за власною ініціативою, вперше в Україні запропонували десятирічну гарантію на сотні кілометрів збудованих доріг". Видно, політтехнологи пана Олександра переплутали сайт "Буковелю" з програмою кандидата.

Продовжуючи тему безкоштовних екскурсій до "Буковелю", пан Олександр пише, що державними пріоритетами будуть масовий спорт та державне сприяння розвитку туризму. Так що можна очікувати, що невдовзі українські біатлоністи та інші спортсмени поголовно стануть олімпійськими чемпіонами.

Також мені сподобалося у програмі кандидата, що він пише: "У владу прийдуть нові люди. Молоді не за віком, а за світоглядом, здатні здійснити прорив у майбутнє".

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

Серія 27. Джедай Наливайченко

Серія 28. Роман Насіров та всесильний плед

Серія 29. Андрій Цицерон Новак

Серія 30. Технар Носенко в політиці

Серія 31. Православний комуніст Петров

Серія 32. Петро-Томос Порошенко

Серія 33. Володар стихій Ригованов

Серія 34. Екстрасенс Скоцик і партія Місяця

Серія 35. Несмішний Смешко та цивілізаційний шлях Русі

Серія 36. Демо-президент Соловйов

Серія 37. Основоположний Сергій Тарута

Серія 38. Особливо обдарована Юлія Тимошенко

Серія 39. Ю.В.Тимошенко, але не Юля

Серія 40. Успішний холостяк Ігор Шевченко

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com