Особливо обдарована Юлія Тимошенко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Особливо обдарована Юлія Тимошенко – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 38

"Особливо обдарована Юлія Тимошенко"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Юлія Володимирівна Тимошенко народилась у 1960 році – так, їй 58 – у тодішньому Дніпропетровську. У 1984 році закінчила університет і отримала диплом з відзнакою за спеціальністю "економіка праці" з кваліфікацією "інженер-економіст". За розподілом до 1988 працювала на Дніпровському машинобудівному заводі. А вже у 1999 році стала кандидатом економічних наук. Це ж треба все забути, щоб додуматись знижувати ціну на газ в 2 рази!

Цікаво, що стартовий капітал Юлія Володимирівна заробила під час керівництва молодіжним центром "Термінал" на відеопрокаті. Отак молодь дала старт Тимошенко (то, може, час віддати борг?)

З 1991 року починається "серйозна" кар’єра пані Юлії – енергетична. Корпорація "Український бензин", а згодом промислово-фінансова корпорація "Єдині енергетичні системи України" (яка, до того ж, була монополістом на ринку торгівлі російським газом в Україні) – саме вони дозволили Юлії Володимирівні отримати почесне звання "газова принцеса". Хоча разом з тим принесли перші кримінальні справи.

Життя – театр, а життя Юлії Володимирівни – театр політичний. Якщо коротко, то з 2 по 8 скликання – з перервою на в’язницю та роботу в уряді – Тимошенко – депутатка парламенту. На межі століть була віце-прем’єром з паливно-енергетичного комплексу. Ювілейний 10-ий та фатальний 13-ий прем’єр-міністр України – це також Юлія Володимирівна.

Товаришувала з Павлом Лазаренком (який відсидів за ту дружбу в США), конфліктувала з Леонідом Кучмою, носила косу, підтримувала і руйнувала рейтинг Віктора Ющенка, жартувала з Володимиром Путіним, знімала косу, захищалась від Віктора Януковича. Строкате життя Юлії Володимирівни – це і є історія новітньої української політики.

Тимошенко – досвідчена політикиня, тому у неї немає ЖОДНОЇ нерухомості. Є два автомобілі – але то чоловіка. Єдине, чим володіє сама пані Юлія – це 8 одиниць ювелірних виробів. Хоч щось чоловік у неї не забирає.

На рахунках у  готівці подружжя має: понад мільйон гривень, майже 400 тис доларів та 194 тис євро. Затратна штука політика…

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пані Юлії називається "Новий курс України". Одним з підрозділів її програми є "Нова молодіжна політика". Вона пише, що "Нова Економічна Стратегія України", яку пропонує партія Батьківщина, підніме виробництво та допоможе створити мільйони нових робочих місць. Власне, вона неоригінальна у своїх пропозиціях, бо такі ідеї є у більшості кандидатів. Хоча елемент оригінальності є: деякі кандидати пропонують сотні робочих місць, деякі – тисячі робочих місць. А Юлія Володимирівна – мільйони. Кожній дитині – по робочому місцю.

Також є такий собі підпідрозділ програми – "Мікрокредитування нового підприємництва". Зокрема, Юлія Володимирівна пише: "Ми втілимо в життя програму довгострокового банківського мікрокредитування для молоді та середнього класу для всіх типів бізнесу".

Також вона пише про доступне житло: "Буде створено державний фонд страхування іпотечних кредитів. Іпотечний кредит із страхуванням буде забезпечувати придбання житла без першого внеску і без застави, під спеціальне страхування ризиків". Всьо сложно, йдемо далі.

"Підтримка сімей, які народжують Україні дітей". Шановні молоді українські сім’ї, ви народжуєте дітей не собі, а Україні. Тому будьте уважні. Тимошенко обіцяє повернути виплати на народження дитини, які були раніше: 50 тис. гривень – при народженні першої дитини, 100 тис. гривень – при народженні другої дитини, 150 тис. гривень – при народженні третьої дитини та всіх наступних дітей. Але є припущення, чому дітей народжують саме "Україні". Адже виплати отримуватиме той суб’єкт, чия дитина. Якщо діти належать Україні, то і гроші отримуватиме Україна.

Також пані Тимошенко пише, що громадяни "отримуватимуть беззаперечне право змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент через справжній референдум за народною ініціативою замість жертовних революцій". Справжній референдум? А що, є референдум удаваний? У будь-який момент, знову ж таки. Не поставили вам у дворі дитячий майданчик – одразу знімайте цю бандитську владу!

Ще треба звернути увагу на такий пункт в програмі Юлії Володимирівни: "Держава буде мати спеціальні програми розвитку та освіти для особливо обдарованих дітей". Дякуємо кандидатці, що вона вводить ще один термін, адже раніше були просто обдаровані діти, а тут вже "ОСОБЛИВО обдаровані".

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

Серія 27. Джедай Наливайченко

Серія 28. Роман Насіров та всесильний плед

Серія 29. Андрій Цицерон Новак

Серія 30. Технар Носенко в політиці

Серія 31. Православний комуніст Петров

Серія 32. Петро-Томос Порошенко

Серія 33. Володар стихій Ригованов

Серія 34. Екстрасенс Скоцик і партія Місяця

Серія 35. Несмішний Смешко та цивілізаційний шлях Русі

Серія 36. Демо-президент Соловйов

Серія 37. Основоположний Сергій Тарута

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com