Основоположний Сергій Тарута – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Основоположний Сергій Тарута – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 37

"Основоположний Сергій Тарута"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Сергій Олексійович Тарута народився у 1955 році у тому краї, де дітей знаходять не в капусті, а в шахті. Згодом закінчив Маріупольський металургійний інститут за спеціальністю інженер-механік. І вже у 90-их, поки інші підприємливі колеги розбирались один з одним, здобув освіту у Донецькій державній академії управління (о! так ось вона – донецька школа менеджменту!)

Зовнішня економічна діяльність була настільки захопливою і перспективною, що у 1995 році пан Сергій створив і очолив зовнішньоторговельну фірму "Азовімпекс", яка в 1996 році виступила одним із засновників Корпорації "Індустріальний союз Донбасу". Сьогодні Сергій Олександрович є Головою Ради директорів цієї компанії, а сама корпорація стала потужним гравцем в галузях чорної металургії та важкого машинобудування. Ну хоч один кандидат з реальними можливостями створити робочі місця. Чи ні?..

Як запевняє сам кандидат, політика для нього – справа не з найприємніших. Справді, саме ті, хто не дуже люблять політику, обираються до місцевої облради з 1998 по 2006 рік. Протягом критично складних березня-жовтня 2014-го пан Сергій був головою Донецької обласної державної адміністрації, звідки пішов (навіть поїхав) до парламенту в якості нардепа за маріупольським виборчим округом. Встиг побути членом Комісії Верховної Ради з питань майбутнього (знов якась секта екстрасенсів?). Нині позафракційний (оце так: ні нашим, ні вашим). Разом з тим, Тарута не остання людина в партії "Основа" – я б сказав, основна.

Зовсім нещодавно оголосив про підтримку однієї колись косоносної кандидатки, прізвище якої я не можу назвати.

Разом з дружиною міг би відкрити мережу готелів, бо разом вони володіють: вісьмома квартирами, 3-ма будинками, офісом, гаражем, нежитловим будинком. Велику кількість нерухомості з легкістю можна пояснити: треба ж десь зберігати майже 300 творів мистецтва та 155 антикварних виробів (а це реально майже музей).

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Програма пана Тарути називається "Національна ідея для України: мир, добробут, повага". Щодо молодіжності програми: пан Тарута пише, що випускникам закладів вищої освіти країни гарантує надання першого робочого місця за фахом. Як сказав мій колега Антон, у пана Тарути є багато заводів і підприємств, тому перше робоче місце для студентів навряд є проблемою.

До речі, це один з небагатьох кандидатів, який може підвищити кількість робочих місць саме якщо його НЕ оберуть президентом і якщо він залишиться в бізнесі.

Так пан Тарута пише, що освіта в Україні буде більш якісна порівняно з сусідніми державами, а вища освіта – конкурентна з європейською. І знову-таки, він не пише, з якими сусідніми державами.

Також пан Тарута гарантує випускникам закладів вищої освіти реальну можливість отримати гранти на створення приватного підприємства, насамперед у галузі креативної економіки та економіки знань. Креативна економіка, за Тарутою, – це кінематограф, телебачення, образотворче та музичне мистецтво, а також ІТ-сектор, туризм і спорт.

Окрім цього, кандидат гарантує прийняття нового суспільного договору – начебто в нас був старий – і нової Народної Конституції, пріоритетом якої будуть національні інтереси України.

Пан Тарута досить протирічить собі у своїх поглядах, тому що він пише, що Україна стане парламентсько-президентською республікою, але в той же час "Президент буде найвищим моральним авторитетом, арбітром нації, відповідальним за здійснення зовнішньої політики та забезпечення безпеки країни".

Знову ж таки, що значить "моральним авторитетом"? Президент не зобов’язаний ним бути. Він має бути таким собі функціонером, який ефективно буде керувати. Це не завжди, на жаль, моральний авторитет. А якщо президента обрали, а він – не моральний авторитет? Невже створять закон про підвищення моральної авторитетності президента?

А також у нас буде закон про стимулювання непомирання українців. Бо пан Тарута пише у своїй програмі, що "середня тривалість життя в Україні становитиме понад 75 років". Одразу уявляється ситуація, коли хтось лежить на смертному одрі, до нього підходить Тарута і каже: "Будь ласка, не помирай!"

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

Серія 27. Джедай Наливайченко

Серія 28. Роман Насіров та всесильний плед

Серія 29. Андрій Цицерон Новак

Серія 30. Технар Носенко в політиці

Серія 31. Православний комуніст Петров

Серія 32. Петро-Томос Порошенко

Серія 33. Володар стихій Ригованов

Серія 34. Екстрасенс Скоцик і партія Місяця

Серія 35. Несмішний Смешко та цивілізаційний шлях Русі

Серія 36. Демо-президент Соловйов

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com