Експерт: Візит Бойка в РФ — це результат відсутності стратегії переговорів з Кремлем

Експерт: Візит Бойка в РФ — це результат відсутності стратегії переговорів з Кремлем

Візит кандидата у президенти України Юрія Бойка та лідера політичної партії "Опозиційна платформа — за життя" Віктора Медведчука в Москву є наслідком відсутності єдиної стратегії переговорів з Кремлем. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Україна.Сьогодення" висловила президент Міжнародного центру Балтійсько-чорноморських досліджень Ірина Верещук.

У нас має бути чітка зрозуміла стратегія поведінки себе з Росією. По всіх фронтах, абсолютно і беззаперечно, Росія — ворог, була, є і в найближчі десятиліття буде. Ми маємо, ворога, який діє підступно не тільки на Донбасі і анексуючи Крим. Він діє підступно і в політичній, економічній, енергетичній сфері. Де наша стратегія, яка визначатиме а) хто має вести такі перемовини по всіх фронтах, б) що має бути предметом перемовин і як ми маємо перемовлятися. Де червоні лінії, за які не може заступати ніхто: ні Медведчук, ні правий радикал, ні центрист, ні Юлія Володимирівна, — зазначила Ірина Верещук.

За її словами, РНБО і СБУ мають роз’яснити, хто має право на переговори з Москвою.

Хто такий Бойко, чи він є уповноваженим від держави і чи йому хтось делегував таке право? Якщо він діє як політик і зараз тут СБУ каже, що буде давати правову оцінку таким діям, то справді треба би було, щоб РНБО і СБУ пояснило усім без винятку Бойкам, усім, хто має напряму домовлятися, адже проблема не тільки в Бойку, тут і Зеленський каже, що треба говорити. Я зрештою маю на увазі те, що нам треба говорити з Росією, але як, — додала вона. 

Нагадаємо, Вчора, 22 березня, прем'єр РФ Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком. Після цього політики заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо поставок в Україну російського газу.

Слухати повну версію.