Під посольством Росії в Києві вимагали звільнити Павла Гриба та інших політв’язнів

Під посольством Росії в Києві вимагали звільнити Павла Гриба та інших політв’язнів

Під посольством Росії у Києві відбувся мітинг з вимогою звільнити Павла Гриба, якого суд в Ростові-на-Дону ув’язнив на шість років, та інших українців, які перебувають у російських в’язницях з політичних мотивів або утримуються угрупованнями "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники акції також закликали громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації.

До мітингувальників ніхто не вийшов.

Нагадаємо, 22 березня українського політв'язня Павла Гриба засудили до 6 років позбавлення волі. Вирок виніс Північно-Кавказький окружний райсуд Ростова-на-Дону, який свого часу судив українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 

24 серпня 2017 року в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. Відтоді він перебуває під вартою.

Днями у Європейському парламенті відбувся показ документального фільму "Заручники Путіна: українські політичні в'язні Кремля". На ньому був присутній і батько Павла Гриба, який розповів європейським парламентарям про те, що стан здоров’я його сина дуже поганий.

Фото: Радіо Свобода