Дебати на Суспільному: експерт аналізує кандидатів Кошулинського і Богомолець

Дебати на Суспільному: експерт аналізує кандидатів Кошулинського і Богомолець

На UA:Першому продовжується ток-шоу "Зворотний відлік" за участю кандидатів у президенти України Ольги Богомолець та Руслана Кошулинського. Експерт Микола Виговський в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" проаналізував їхні програми.
 
Ольга Богомолець
 
Це класичний технічний кандидат, який грає на відкусуванні рейтингу противника. На моє переконання, вона — технічний кандидат на користь Петра Порошенка, який відкушує у Юлії Тимошенко, тому що веде таку ж популістичну кампанію, як і Юлія Тимошенко.
 
Руслан Кошулинський
 
Що стосується Руслана Кошулинського, це така гра на осінь і на 2020 рік. Нагадаю, що Кошулинський був основним супротивником міського голови у Львові, тоді він програв Андрію Садовому. Сьогодні чи вчора Андрій Садовий заявив, що не буде брати участь у виборах міського голови і я думаю, що це хороший шанс для Кошулинського засвітитися зараз, щоб отримати перемогу на львівських виборах. Ну і попереду осінні парламентські вибори.
 
Попри те, що в нас традиційно популярними є націоналістичні ідеї, націоналісти в Україні дуже рідко отримують суттєві результати на виборах і єдиний шанс для націоналістів зараз потрапити до влади — іти однією колоною. Тому це хороший заділ на парламентські вибори, але мова про боротьбу за президентське крісло не йде.
 
Спільне у кандидатів
 
Як Кошулинський так і Богомолець говорять про те, що потрібно відійти від Мінського формату і перейти до Будапештського, залучити союзників Великобританію та Сполучені Штати для перемовин. Єдине, що у Кошулинського є пункт про те, що необхідно забезпечити повну блокаду Криму і Донбасу для того, щоб припинити будь-яку торгівлю і ввести візовий режим з Російською Федерацією.  
 
Слухати повну версію.