УПЦ (МП) звернулася до суду через вимогу вказувати зв'язок з Росією

УПЦ (МП) звернулася до суду через вимогу вказувати зв'язок з Росією

Українська православна церква (Московського патріархату) позивається до Міністерства культури через питання зміни назви організації. Відповідне повідомлення опубліковано на веб-сторінці Окружного адміністративного суду міста Києва, до якого і надійшов позов.

Позивач, в особі Київської Митрополії Української Православної Церкви просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті та в газеті "Урядовий кур’єр" Переліку релігійних організацій, які підпадають під норми ч.7 та ч.8 ст.12 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Згідно з цією нормою, релігійна організація, яка входить до структури релігійної організації, керівний центр якої розташований за межами України в державі, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України, зобов’язана у своїй повній назві позначати своє місце в структурі іноземної релігійної організації.

Нагадаємо, Міністерство культури України оприлюднило перелік церков, які мають вказувати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ). Повний список опубліковано у виданні "Урядовий кур'єр".

Фото: Окружний адмінсуд м. Києва