Російські спецслужби планували масштабний теракт у харківському метро — СБУ

Російські спецслужби планували масштабний теракт у харківському метро — СБУ

Служба безпеки України заявляє, що її співробітники попередили терористичний акт у харківському метрополітені на станції метро «Індустріальна». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники СБ України встановили, що спецслужби РФ завербували мешканця Харкова для організації та здійснення теракту на одній із станцій метро. Йому виплатили 15 тис. доларів США та передали вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який приводився у дію телефонним дзвінком. Вже у Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для підсилення його вражаючої дії та збільшення кількості постраждалих.

Співробітники СБУ завчасно вилучили зі схованки підривника справжній вибуховий пристрій та замінили його на «муляж». Після чого затримали завербованого чоловіка та повідомилио йому про підозру в скоєнні терористичного акту. Ведеться досудове розслідування.

За задумом кураторів, вибух мав призвести до численних людських жертв та дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Фото, відео: СБУ