Посольство США опублікувало попередження щодо майбутньої акції "Нацкорпусу"

Посольство США опублікувало попередження щодо майбутньої акції "Нацкорпусу"

Посольство США в Україні опублікувало попередження через мітинг, який планує провести політична партія "Національний корпус" у суботу, 23 березня у центрі Києва.

Дипломатичне відомство опублікувало повідомлення, у якому закликає уникати великого скупчення людей, відслідковувати оновлення медіа, спостерігати за людьми, що поряд, бути готовими до більшої, ніж зазвичай, кількості правоохоронців на вулицях.

У посольстві США заявили, що "українська націоналістична група" — "пов'язана з насильством і громадськими заворушеннями, включаючи зіткнення з поліцією". Дипломати нагадують, що на початку тижня група представників цієї організації напала на поліцію в іншому місті.

У суботу, 23 березня, представники "Національного корпусу" планують провести акцію протесту проти корупції в "Укроборонпромі" під гаслом "Свинарчуків Порошенка за ґрати". Закликають приходити на неї без партійних прапорів, щоб "дотиснути разом".

Нагадаємо, журналісти bihus.info оприлюднили розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим.

Сам Олег Гладковський 26 лютого звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у розслідуванні фактів про незаконні схеми при закупівлях в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. 4 березня президент України Петро Порошенко звільнив його з посади.

Державний концерн "Укроборонпром" вважає, що факти оприлюдені в розслідуванні є маніпуляцією.

Фото: Український тиждень