Мільйон британців підписали петицію проти Brexit

Мільйон британців підписали петицію проти Brexit

Станом на 16:53 на сервісі онлайн-петицій до Уряду і Парламенту Великобританії зафіксовано 1 млн підписів під зверненням, авторкою якого є Маргарет Енн Георгіаду. Петиція складається з одного речення: “Скасувати статтю 50 і залишитися в ЄС”.

Для розгляду петиції достатньо зібрати 100 тисяч підписів, між тим, кількість голосів під нею невпинно зростає. Після того, як понад півмільйона людей підписали петицію з вимогою скасувати вихід Британії з ЄС, сайт Британського уряду був заблокований і почав працювати з перебоями, повідомляв The Independent.

"Уряд постійно стверджує, що вихід з ЄС – це воля людей. Ми повинні зупинити ці твердження, довівши те, наскільки сильною є нині підтримка збереження членства держави у ЄС. Народне голосування може не відбутися, тож голосуйте зараз" — закликала співгромадян авторка петиції.

Підписати петицію мають право лише мешканці та резиденти Об’єднаного Королівства, яких є налічується близько 66 мільйонів. Збір підписів завершиться 20 серпня 2019 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей звернулась до лідерів країн ЄС з пропозицією перенести запланований на 29 березня Brexit на 30 червня.

Фото: 24 канал