Хто з кандидатів у президенти може вийти у 2-ий тур — аналіз експертів

Хто з кандидатів у президенти може вийти у 2-ий тур — аналіз експертів

Політолог Ярослав Макітра та політичний аналітик Валентин Краснопьоров в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" проаналізували, хто з кандидатів у президенти може вийти до другого туру президентських виборів. 

Ведучий:

Роман Коляда

"Якщо аналізувати дані соціологічних досліджень, можна говорити про 3-5 основних кандидатів, які можуть вийти у 2-й тур. Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко — це основна трійка. Але я б не списував з рахунків Анатолія Гриценка та Юрія Бойка. Якщо ми подивимось дані соціологічних опитувань і результати виборів за минулі роки, то вони різнились, тому що голосування в день голосування — це одна історія, а дослідження напередодні голосування — це трішки інше", — зазначив Ярослав Макітра.

Валентин Краснопьоров зауважив, що є три основні кандидати, які можуть вийти у 2-ий тур.

"Є три основні кандидати, які можуть вийти у 2-ий тур: Зеленський, Тимошенко та Порошенко. Всі вони мають майже однакові шанси, мають свої плюси та мінуси. Проблема Зеленського в тому, що його основний електорат — це молодь, яка може не прийти. У Тимошенко завжди є цікаві парадокси. Вона практично завжди  отримує на 2-3% більше, ніж їй дають, хоча це не дуже спрацювало на минулих президентських виборах. Щодо Порошенка, то можуть спрацювати виплати, монетизація, пенсії, які він зараз готує. Крім того, зараз мери міст пов’язують децентралізацію з Порошенком, тобто у нього є свої засоби впливу", — сказав він.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Прослухати повну версію.