ЦВК не допустила спостерігати за виборами 24-х росіян

ЦВК не допустила спостерігати за виборами 24-х росіян

Центральна виборча комісія відмовила 24-м росіянам у статусі офіційних спостерігачів на виборах президента України 31 березня. Про це повідомляється на офіційній сторінці ЦВК у Facebook. Згідно із вимогами закону  "Про вибори Президента України" вони, як громадяни країни-агресора, не можуть бути офіційними спостерігачами.

Подання щодо реєстрації цих осіб надійшло від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Окрім них, кандидатури 660-ти  офіційних спостерігачів від ОБСЄ Центрвиборчком на сьогоднішньому засіданні затвердив.

Станом на 20 березня 2019 року комісія зареєструвала 1 820 офіційних спостерігачів від 15 міжнародних організацій та 12 іноземних держав на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року.

 

Нагадаємо, у січні 2015 року Верховною Радою України було визнано Російську Федерацію державою-агресором.

Читайте також - РосЗМІ: ОБСЄ включила росіян до переліку спостерігачів на виборах в Україні

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Фото: 24 канал