Понад 800 осіб і майже 300 компаній підпали під санкції, запроваджені РНБО України

Понад 800 осіб і майже 300 компаній підпали під санкції, запроваджені РНБО України

Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" від 19 березня 2019 року.

Як повідомляє прес-служба РНБО, під санкції підпадають юридичні та фізичні особи, які брали участь у спорудженні мосту через Керченську протоку в окупованому Криму, причетні до нападу та захоплення українських військових катерів, мають стосунок до організації та проведення псевдовиборів на окупованих територіях України, поширюють видавничу продукцію антиукраїнського характеру, незаконно отримали та використовують музейне зібрання, що належить Україні. Крім того, економічні обмеження спіткають тих, хто демонстративно порушував українське законодавство щодо в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію українського Криму.

Загалом запроваджено санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб. До їх переліку включили також керівників Ради Федерації Федеральних зборів РФ та депутатів Державної Думи РФ. До санкційного списку додали і осіб, щодо яких застосували санкції ЄС, США та Канада. Також було продовжено санкції до 4 банків з капіталом держави-агресора.

Пропозиції щодо таких заходів були внесені Кабінетом Міністрів України, Службою безпеки України та Національним банком України. Повний санкційний список опубліковано на сайті АП.

Нагадаємо, уряд Канади 15 березня запровадив санкції проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України. 

Фото: Цензор.НЕТ