Двоє нових Героїв України отримали ордени, один з них — посмертно

Двоє нових Героїв України отримали ордени, один з них — посмертно

Звання Героїв України присвоєно двом військовослужбовцям з Хмельниччини, одному з них — посмертно. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента. Перебуваючи з робочим візитом на військовому полігоні в Старокостянтинові (Хмельниччина), Петро Порошенко вручив орден "Золота Зірка" старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно та підполковнику Івану  Вінніку.

 

Нагороду старшого сержанта  Андрія Конопльова отримала його дружина Ганна та двоє синів. Герой був помічником гранатометника 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

 

 

В січні 2015 року під час оборони взводного опорного пункту у районі Нікішино, військовий першим виявив наступ бойовиків. Попередив бойових побратимів, і вступив у бій.  Особисто знищив два танки противника, але й сам загинув.

 

Також за особисту мужність і героїзм, виявлені у бою, звання Герой України присвоєно командиру механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України підполковнику Івану  Вінніку, який особисто отримав орден.

 

 

Підполковник пройшов бої за Савур-Могилу, Міусинськ, Червону Поляну, Лутугіно, Білокам’янку, Щастя та інші населені пункти. Знищеної значну кількість техніки противника та продемонстрував відвагу у 2014 році під Савур-Могилою. Нагадаємо, сьогодні в зоні проведення ООС внаслідок обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків, було поранено трьох українських військових.

Фото: АПУ