Вибори-2019: у Києві біля деяких вишів встановили двометрові "пачки" гречки

Вибори-2019: у Києві біля деяких вишів встановили двометрові "пачки" гречки

Муляжі двометрових пачок гречки як символ політичного підкупу виборців в Україні демонстрували сьогодні студентам столичних вишів активісти інформаційної кампанії "Твій голос". Привернувши увагу студентства дивними конструкціями, молоді розповідали про відповідальність, яка настає за продаж голосу, та закликали не піддаватися на підкуп. Про це повідомляється на сторінці проекту у Facebook.

"Це соціальна інформаційна кампанія з метою мотивації молоді не продавати свої голоси. На кожній конструкції розміщена інформація про відповідальність за продаж голосу не тільки моральну, а й юридичну. Згідно чинного законодавства за продаж або купівлю голосів передбачено кримінальну відповідальність – від штрафу до обмеження волі на строк до 2 років", — пояснюють ідею акції її організатори.

Інформаційна акція проводиться в рамках молодіжної коаліції "Доброчесні вибори" проти незаконної передвиборної агітації молоді.

 

 

Інформаційні конструкції у вигляді гречки встановлені на територіях Київського політехнічного інституту, Національного університету будівництва та архітектури, Національного авіаційного університету, а також у парку імені Т. Г. Шевченка біля Червоного корпусу Національного університету України. Також організатори планують встановлення конструкцій в регіональних учбових закладах.

Фото: Твій голос