ЦВК зареєструвала спостерігачами на вибори представників НАТО та десяти держав світу

ЦВК зареєструвала спостерігачами на вибори представників НАТО та десяти держав світу

На президентських виборах 31 березня будуть присутні спостерігачі від 11 міжнародних організацій та 10 іноземних держав. Вчора, 18 березня, ЦВК під час засідання зареєструвала ще 225 офіційних спостерігачів, повідомляється на сторінці Центральної виборчої комісії у Facebook.

Розглянувши звернення, комісія зареєструвала 5 спостерігачів від Литви, 108 – від міжнародної неурядової організації "CANADEM", 2 – від Словаччини, 83 – від Світового Конґресу Українців, 23 – від Парламентської Асамблеї НАТО, 4 – від Йорданії.

 

Загалом на вибори зареєструвалося 967 спостерігачів. Як заявила в ефірі Громадського представниця ЦВК Наталія Бернацька, у цьому році, попри сувору процедуру перевірки документів, безпрецедентна кількість неурядових українських організацій — 139.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Фото: Цензор.НЕТ