Канада тренуватиме українських військових до 2022 року

Канада тренуватиме українських військових до 2022 року

Канадський уряд оголосив про продовження військової тренувальної місії Unifier в Україні до 2022 року, – передає "День". У рамках місії українські військові пройдуть навчання за п'ятьма напрямками підготовки: розмінування,тактика малих груп та снайперська підготовка,  військова поліція, логістика та польова медицина.

 

Про це рішення було оголошено в Оттаві під час спеціальної церемонії міністром оборони Харджит Сейджан та міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, повідомляє посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Тренування, яке надають канадські збройні сили, прямо допомагає українській армії підтримувати внутрішню безпеку та територіальну цілісність і робить внесок у регіональну та міжнародну безпеку," – йдеться у спільній заяві високопосадовців.

Тренування проводитимуть 200 канадських військовослужбовців.

"Це реальна допомога, яка рятує життя наших братів та сестер на фронті, – вважає посол України у Канаді Андрій Шевченко. – Також це дуже цінне двостороннє навчання: для нас це можливість поділитися безцінним бойовим досвідом з нашим дуже близьким партнером по НАТО."

Нагадаємо, уряд Канади 15 березня запровадив санкції проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

Фото: Укрінформ