Протягом декількох тижнів будуть проведені зміни, які зроблять літак "Боїнг 737 MAX 8" абсолютно безпечним — Вовк

Протягом декількох тижнів будуть проведені зміни, які зроблять літак "Боїнг 737 MAX 8" абсолютно безпечним — Вовк

Протягом декількох тижнів будуть проведені зміни, які зроблять літак "Боїнг‑737 MAX 8" абсолютно безпечним, переконаний директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Наразі експлуатація літаків такого сегменту призупинена у всьому світі. Вони практично не літають. Зараз компанія займається доопрацюванням програмного коду в тій системі, яка запобігала звалюванню літака в стопор. Згідно з тими заявами, які є, протягом декількох тижнів будуть проведені зміни, які зроблять цей літак абсолютно безпечним", — зазначив Сергій Вовк.

Вовк зауважив, що зараз у США триває перевірка, яка має з’ясувати, чому експлуатація літаків "Боїнг‑737" продовжувалась після негативних відгуків та навіть авіакатастроф.

"Також паралельно триває перевірка міністерством транспорту Сполучених Штатів, яке буде перевіряти всі аспекти того, чому сталось так, що була продовжена експлуатація цих літаків після негативних відгуків та авіакатастроф", — сказав він.

Сергій Вовк додав, що "після того, як виробник внесе зміни в програмний код, будуть проведені відповідні перевірки, і якщо в Сполучених Штатах продовжиться експлуатація цих літаків, це буде певним індикатором безпеки цих літаків для всього світу".

Нагадаємо, Україна тимчасово долучились до заборони літаків "Боїнг‑737 MAX 8" після авіакатастрофи в Ефіопії, яка сталася 10 березня. Таке рішення ухвалила Державна авіаційна служба України.

Прослухати повну версію.

Фото — boeing.com