Банкір: поки не вирішиться питання щодо статті про незаконне збагачення, співпраця з МВФ буде паралізована

Банкір: поки не вирішиться питання щодо статті про незаконне збагачення, співпраця з МВФ буде паралізована

Інвестиційний банкір Сергій Фурса заявляє, що поки не вирішиться питання щодо статті про незаконне збагачення, співпраця з МВФ буде паралізована. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Ми не можемо обійтися без грошей Міжнародного валютного Фонду, і влітку це буде дуже відчутно. До того ж, ми не можемо говорити, що рік в України не буде співпраці з Міжнародним валютним Фондом, бо для країни це критично", — зауважив Сергій Фурса.

Інвестиційний банкір зазначив, що поки не вирішиться питання з відновленням статті про незаконне збагачення співпраця з МВФ буде паралізована, а також залишаються дві канонічні вимоги: закон про "спліт" та ціна на газ.

"Поки не вирішиться питання щодо рішення Конституційного Суду про скасування статті про незаконне збагачення наша співпраця з МВФ буде паралізована. Крім того, у нас залишається ще дві канонічні вимоги. Рада так і не проголосувала про "спліт" — законопроект, який має власне привести регулятора на ринок страхових послуг. Депутати не мають можливості і бажання проголосувати за цей законопроект вже два роки. Також невирішеним питанням є питання ціни на газ", — сказав він.

Читайте також: ЄС і G7 закликають Україну повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Нагадаємо, 5 березня в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду пробула у Києві у період з 5 по 13 березня 2019 року.

Зазначалось, що експерти Фонду прибули до Києва для обговорення подій в економічній сфері і прогресу в напрямі впровадження реформаторських заходів, передбачених програмою stand-by з Україною.

Нагадаємо, 19 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня.

Прослухати повну версію. 

 

Фото  — Укрінформ