МЗС України висловило протест через візит Путіна до анексованого Криму

МЗС України висловило протест через візит Путіна до анексованого Криму

Міністерство закордонних справ України засудило візит російського президента Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму. Відповідну ноту протесту МЗС передало російському міністерству зовнішніх справ.

"Україна вважає цей візит, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація, — йдеться у заяві. — МЗС України вчергове заявляє, що жодні поїздки російських посадовців до Криму не змінять закріплений у Конституції України статус Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, який визнається усім цивілізованим світом".

Нагадаємо, що сьогодні, у день п’ятої річниці анексії Криму Російською Федерацією, дії РФ засудили представники НАТО, ЄС та уряду Великобританії. Світова спільнота закликала звільнити полонених українських моряків, припинити сприяння військовим діям на Донбасі, та повернути Крим Україні. Крім того, міністр закордонних справ Австралії Меріс Пейн оголосила про персональні фінансові санкції та заборону поїздок до Австралії для семи росіян за їхню роль у перехопленні та захопленні українських морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку у листопаді 2018 року.

Фото: 5 канал