Добровольці і волонтери у 2014 р. стали фундаментом української армії — екс-заступник міністра оборони

Добровольці і волонтери у 2014 р. стали фундаментом української армії — екс-заступник міністра оборони

Добровольці та волонтери після початку російської агресії на Донбасі стали основою та фундаментом української армії. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі В мережі висловив заступник міністра оборони України в 2015-2016 рр. Юрій Гусєв.


"Саме добровольці і волонтери стали основою і фундаментом нової української армії, які прийшли на фронт в 2014 році і сформували добровольчі батальйони.  Роль добровольців і волонтерів переоцінити неможливо. Тому, на моє переконання, добровольці і волонтери є українськими героями, які можливо навіть не вміючи воювати, своїм героїзмом доводили те, що Україна захищає свою незалежність і це не є війною між українцями, це війна з агресором. Волонтери і добровольці є героями, яких потрібно згадувати не лише в день добровольця, а й в інші дні, — вважає Юрій Гусєв.

Нагадаємо, 14 березня в Україні відзначали День українського добровольця. Цього дня у 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, який згодом вирушив на Схід.

Слухати повну версію.