Гройсман обіцяє доручити "Нафтогазу" і Мінфіну провести перемовини з МВФ щодо ціни на газ

Гройсман обіцяє доручити "Нафтогазу" і Мінфіну провести перемовини з МВФ щодо ціни на газ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що доручить "Нафтогазу" і Мінфіну провести дискусію з Міжнародним валютним фондом щодо непідвищення ціни на газ. Про це він заявив У Верховній Раді в ході години запитань до уряду.
 
"Я сьогодні доручу НАК "Нафтогаз України", спільно з Міністерством фінансів почати робочу дискусію із Міжнародним валютним фондом для того, щоб врегулювати це питання і не допустити будь-яких підвищень газу, спираючись на пропозицію НАК "Нафтогаз Україна", — заявив Володимир Гройсман.
 
Прем'єр-міністр зазначив, що підтримує зниження цін для населення, однак припустив, що пропозиція “Нафтогазу” може бути пасткою.
 
"Що запропонував "Нафтогаз"? "Нафтогаз" запропонував відмінити граничну ціну на газ, яка сьогодні обмежена стелею 8.55. При тому, що "Нафтогаз" монополіст, вони можуть тимчасово понизити, а потім вкрутити до 10-12 тис. грн. Це може бути небезпечно, тут може бути пастка, яку ми не можемо допустити", — вважає Володимир Гройсман.
 
Зазначимо, 14 березня голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв направив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману листа, в якому заявляє, що існує можливість не піднімати ціну на газ для населення з 1 травня.
 
Нагадаємо, згідно з постановою кабміну № 867, ціна на газ для населення повинна зрости до 9852 гривень за 1 тисячу кубометрів з 1 травня 2019 року, а також може зрости до 12314 гривень з 1 січня 2020 року.  
 
Володимир Гройсман, фото: NewsOne