У рамках Днів Франкофонії в Україні відбудуться кінопокази, театральні вистави та конкурс французької пісні

У рамках Днів Франкофонії в Україні відбудуться кінопокази, театральні вистави та конкурс французької пісні

Дні Франкофонії в Україні в цьому році триватимуть з 16 по 24 березня і охоплять всю територію України. Про це в ефірі програми"ART-Панорама" розповів Іван Божко, представник Французького інституту в Україні.

Ведуча:

Наталія Тищенко

З кожним роком все більше й більше країн приєднуються до святкування днів Франкофонії в Україні. Цього року фестиваль відбудеться з 16 до 24 березня у багатьох містах України. Дні Франкофонії–2019 проходять під знаком року французької мови в Україні.

На прес-конференції організатори фестивалю наголошували на важливості вивчення французької мови як інструменту для роботи, навчання та спілкування. Тому окрім мистецьких подій, які стали традицією фестивалю, заплановано відеоконкурс, проект "Один клас – одне посольство", марафон Франкофонії, театральні вистави, та вперше відбудеться конкурс французької пісні.

Також повертається кінопрограма з добіркою фільмів країн-учасниць "Кіно-Франкофонія". З 16 по 24 березня у кінотеатрі "Київська Русь" покажуть кращі фільми країн Франкофонії.

"Цього року у фестивалі візьмуть участь вже шість посольств і сім фільмів. Він також має своєрідний акцент на французьку мову, як на робочий інструмент, як на корисну мову. Тому фільми також будуть присвячені різним професіям. Будуть фільми про кіноіндустрію, про театр, про музичне мистецтво, про викладання, про державну службу, про медицину… Ми старалися підібрати фільми саме в цьому напрямку", – зазначив Іван Божко.

Він розповів, що до кінопрограми долучаться посольства Кіпру, Швейцарії, Греції, Канади, Франції та Бельгії. 16 березня програму відкриватиме посольство Кіпру.

"Фільми будуть демонструватися майже кожен день, і у кожного фільму буде тільки один-єдиний показ", – розповів Іван Божко.

Окрім кінопрограми, на фестивалі Дні Франкофонії в Україні буде цікава театральна програма.

Події фестивалю Дні Франкофонії в Україні триватимуть у багатьох містах України та на різних локаціях. У Києві це будуть Театр на Подолі, кінотеатр "Київська Русь", школа №49, у Львові – Театр імені Лесі Українки, у Запоріжжі – Палац Хортиця, у Харкові – кінотеатр "Планета Кіно", а також багато інших локацій.

Окрім того, у Фесбуці триває всеукраїнський фотоконкурс "З Франкофонією в серці". А з 20 березня можна буде взяти участь у відеоконкурсі на тему "Французька мова – корисна мова".