Константинов: наслідки виходу Британії з ЄС без угоди будуть дуже негативними

Константинов: наслідки виходу Британії з ЄС без угоди будуть дуже негативними

Наслідки виходу Великої Британії з Європейського Союзу без угоди будуть дуже негативними, переконаний доцент Інституту міжнародних відносин Віктор Константинов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Сказати, що зараз відбувається у Британії, складно. Фактично весь політичний клас Британії робить абсолютно протилежне до того, аби схвалити рішення, яке буде прийнятним, хоча б частково, для більшості", — зазначив Віктор Константинов.

Константинов зазначив, що наслідки виходу Британії з Європейського Союзу без угоди будуть дуже негативними.

"Хоча пануючою є думка про те, що для Британії погано виходити без угоди, але фактично в ці дні парламент теж робить крок за кроком, щоб Британія таки була змушена до кінця березня піти з ЄС, не маючи жодної угоди. Наслідки виходу Британії з ЄС без угоди будуть дуже негативними, це втрата десятків мільярдів", — сказав він.

Нагадаємо, Brexitможе бути відкладений до 2021 року, аби вирішити суперечливі питання щодо Північної Ірландії. Основною проблемою переговорів Великобританії та ЄС було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com