Російська нота підтверджує, що РФ не готова вести себе цивілізовано і добросовісно — Зеркаль

Російська нота підтверджує, що РФ не готова вести себе цивілізовано і добросовісно — Зеркаль

Нота Російського МЗС, направлена зовнішньополітичному відомству України підтверджує, що РФ не готова вести себе цивілізовано і добросовісно. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.
 
"Єдиний юридичний факт, який міститься в ноті МЗС РФ – підтвердження того, що Великий договір втрачає свою чинність з 1 квітня 2019 року. За канонами міжнародного права Росія не могла зробити інакше. Емоційна «газова атака» МЗС РФ у вигляді маніпуляцій та пропаганди, оприлюднених з цього приводу, лише підтверджують наскільки РФ не готова вести себе цивілізовано і добросовісно", — заявила Олена Зеркаль.
 
 
Нагадаємо, раніше сьогодні у зв'язку з припиненням дії Договору про дружбу між Україною і Росією, МЗC РФ направило ноту Києву зі звинуваченнями української сторони в порушенні угоди.
 
6 грудня минулого року Верховна Рада підтримала рішення про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство (Великий договір) між Україною та Росією через агресію РФ в Криму і на Донбасі.  Угода втратить чинність 1 квітня. Договір закріплював принципи стратегічного партнерства у двосторонніх відносинах країн, держави також офіційно визнавали кордони одна одної.