РФ надіслала Україні ноту через вихід Києва з договору про дружбу

РФ надіслала Україні ноту через вихід Києва з договору про дружбу

У зв'язку з припиненням дії Договору про дружбу між Україною і Росією, МЗC РФ направило ноту Києву зі звинуваченнями української сторони в порушенні угоди. Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.
 
"Припускаємо, що Договір міг дещо застаріти, все-таки підписаний він був більше 20 років тому. Але сталося це явно не з вини Москви, яка завжди заявляла про готовність до переговорів і обговорення конкретних пропозицій по модернізації договірно-правової бази, включаючи Договір про дружбу 1997 року", — йдеться в повідомленні.
 
Так, в Москві вважають грубим порушенням Договору прагнення України приєднатися до НАТО, особливо на тлі військової агресії Росії. Це нібито несе загрозу самій Росії і такий варіант не передбачається в Договорі.
 
Також в МЗС РФ бачать загрозу російськомовному населенню в Україні, яку нібито несе нинішня українська влада. 
 
Нагадаємо, 6 грудня минулого року Верховна Рада підтримала рішення про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство (Великий договір) між Україною та Росією через агресію РФ в Криму і на Донбасі.  Угода втратить чинність 1 квітня. Договір закріплював принципи стратегічного партнерства у двосторонніх відносинах країн, держави також офіційно визнавали кордони одна одної. 
 
Фото: Сегодня