Європарламент планує обмежити співпрацю ЄС з Росією через агресію проти України

Європарламент планує обмежити співпрацю ЄС з Росією через агресію проти України

В Європарламенті 12 березня відбудеться голосування за резолюцію щодо обмеження співпраці з Росією через окупацію Криму і частини Донбасу. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.
 
"Члени Європарламенту пропонують, щоб ЄС переглянув діючу Угоду про партнерство і співробітництво (УПС) і обмежив співпрацю з Росією в сферах спільних інтересів, зокрема щодо боротьби з тероризмом і змін клімату", — йдеться в повідомленні. 
 
Зазначається, що більш тісні відносини між ЄС та Росією були б можливими лише тоді, коли РФ повністю виконає  Мінські домовленості для припинення війни на сході України і почне поважати міжнародне право.
 

 

Нагадаємо, ЄС почав запроваджувати санкції проти Росії через агресію на Донбасі та окупацію Криму в 2014 році. Відтоді дію цих санкцій продовжують.

Читайте також — ЄС має перевірити, як застосовуються санкції щодо Росії — Волкер

Востаннє ЄС продовжував санкції проти Росії в липні 2018 року — вони мали діяти до 31 січня 2019 року.

Після анексії Росією Криму у квітні 2014 року на частині Донбасу розпочався військовий конфлікт за участі збройних сил РФ. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.
 
За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.
 
Фото: pixabay