Каплін на броньовичку – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Каплін на броньовичку – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 17

"Каплін на броньовичку"

ПоліТроль Антон Суслов:

– "Пролетарі всіх країн, єднайтеся" – так би міг починати ефір наш наступний кандидат.

Народився Сергій Миколайович Каплін у селі Опришки на Полтавщині. Якщо знизити його вік в 4 рази – як він обіцяє зробити з газом – то цього року пану Сергію виповнилось би 10 років.

В 2003 році Сергій закінчив університет за спеціальністю "економіка підприємства". Ну звісно, це ж треба бути видатним економістом, щоб здогадатись знизити ціну в 4 рази!

У молодості Каплін був настільки здібним до економіки (а ще більше – до підприємництва), що в 19 років став радником Голови Державного комітету України з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики, помічником народного депутата України, помічником депутата Київради, членом правління Українського союзу промисловців і підприємців, тричі героєм Радянського Союзу… Ой, героєм не був – це я загнув.

Проте вже тоді Сергія Миколайовича тягнуло до простих робітників, до верстата. В 21 рік він став виконавчим директором Кременчуцького шкіряно-лимарного комбінату.

Далі було навчання у Києві. Як написав сам кандидат в одній зі своїх біографій, "хлопець із села, в дешевому костюмі з випускного, я приїхав у столицю, щоб розпочати свій шлях".

У 2010 році пан Сергій був одним із ініціаторів Податкового майдану в Полтаві. В 2011 – простий екс-виконавчий директор підприємства створив "Рух простих людей". Став засновником "потужної" газети "Іскра простих людей". Яка іскра, пане Сергію? Ну Ви шо? Згодом, у 2015, Каплін очолив таку ж просту "Партію простих людей".

У 2007-2010 роках Каплін одночасно був радником регіонала Анатолія Кінаха, помічником Наталі Королевської – тодішньої голови комітету ВРУ з питань промислової політики, і радником голови Держкомітету з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики Олександри Кужель. У 2012 році – був обраний депутатом українського парламенту від УДАРу, а в 2014 знову потрапив у будівлю під куполом вже від Блоку Петра Порошенка.

Власного житла не має. Активів не має. Якби не автомобіль, їздив би на броньовику.  

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Його програма називається "Соціальний курс – за простих людей".

Якщо він стане президентом, він збирається гарантувати соціальний захист молоді та побудову реальної соціальної політики. Наголошую: реальної! Зокрема, в це він буде включати стипендії на рівні прожиткового мінімуму, гарантію першого робочого місця для молоді та соціальне житло для молодих сімей.

Загалом програма спрямована на створення такої собі welfare state, або держави загального добробуту, як, він пише, Швеції, Німеччини чи Канади.

Також, як всі знають, пан Каплін обіцяє знизити тарифи в 4 рази, тому начувайтесь: платити буде настільки дешево, що ви на цьому ще й будете заробляти!

Якщо ми говоримо про молодіжну складову програми пана Сергія, то тут просто неможливо не згадати, що першим пунктом програми пана Сергія є збільшення мінімальної пенсії. Це така дуже довгострокова перспектива для сьогоднішньої молоді.

Разом з тим, він дуже намагався бути більш актуальним для сьогоднішньої молоді. Наприклад, у нього є пункт "Забезпечення системи дитячих художніх і музичних шкіл, клубів і будинків творчості". Таке питання: забезпечення чим? Забезпечення грошима, чи забезпечення обдарованою молоддю? Чи, може, дешевим газом?

Дуже цікаво, що пан Сергій у випадку свого обрання президентом обіцяє впровадження державної програми переходу на сучасну модель освіти з новими стандартами навчання. Цікаво, що в розуміння пана Сергія є "сучасною моделлю освіти"? Просто в нас періодично осучаснюється модель освіти, я би навіть сказав, зачасто.

Мені здається, якщо говорити про нову українську школу, де учні сидять поодинці за партами, то пан Сергій зробить таку реформу, що учні будуть сидіти без столів. А навіщо їм столи взагалі? Вони будуть набирати усе на своїх МакБуках, які їм забезпечить держава, зокрема, президентський фонд.

В кінці своєї програми пан Каплін пише, що він "гарантує зелену і чисту Україну". От раніше парканчики фарбували у жовто-синій колір, а після того, як пана Сергія оберуть, всі будуть фарбувати в зелений. Бо Україна має бути зеленою!

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com