Луценко назвав імена осіб, які нібито намагалися підкупити кандидата у президенти Юрія Тимошенка

Луценко назвав імена осіб, які нібито намагалися підкупити кандидата у президенти Юрія Тимошенка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав імена осіб, які намагалися підкупити кандидата у президенти України Юрія Тимошенка, аби він зняв свою кандидатуру з виборів. Про це генпрокурор повідомив на брифінгу 7 березня.
 
"Вчора Генеральною прокуратурою України разом із державним бюро розслідувань при оперативному супроводі підрозділу К СБУ було здійснено затримання двох громадян Костанчука Тараса Дмитровича та Іщенка Олександра Анатолійовича, які за попередньою змовою здійснювали перешкоджання діяльності суб`єкту виборчого процесу, а саме, зареєстрованому кандидату у президенти Юрію Тимошенко. Зокрема встановлено, що Костанчук та Іщенко запропонували Тимошенку Юрію Володимировичу зняти свою кандидатуру з президентських виборів 2019 року за фінансову винагороду у вигляді доларів в еквіваленті 5 млн грн", — повідомив Луценко. 
 
Водночас сам Костанчук заявив, що його затримання — “провокація Адміністрації президента, виконана паном Луценком”.
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.
 
Юрій Луценко, фото: фейсбук