Пендзин: ситуація з Коболєвим не вплине на роботу "Нафтогазу"

Пендзин: ситуація з Коболєвим не вплине на роботу "Нафтогазу"

Рішення Кабінету міністрів України щодо проведення конкурсу на посаду голови  НАК "Нафтогаз" є легітимним і ситуація з Андрієм Коболєвим не вплине на роботу компанії, переконаний виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"НАК "Нафтогаз України" — це унікальна компанія, вертикально інтегрована і, по суті, це є природна монополія. Тому, безперечно, таке значення має керівництво цієї компанії. Кабінет міністрів як уособлення акціонера має право здійснювати будь-які дії, пов’язані зі зміною керівництва", — зазначив Олег Пендзин.  

Пендзин зауважив, що рішення Кабміну є легітимним.

"Таке рішення є абсолютно легітимний і призначення рішення щодо проведення конкурсу є у повноваженнях Кабінету міністрів", — сказав він.

Олег Пендзин прокоментував, що "у статуті компанії написано, що акціонер, тобто держава, схвалює рішення щодо подовження призначення голови та членів правління за поданням Наглядової ради. Єдиний момент у цій ситуації, який може бути, що фізично подання на звільнення Коболєва, як я розумію, від Наглядової ради не надходило".

Експерт додав, що ситуація з Коболєвим не вплине на роботу компанії.

"Певні непорозуміння між головою правління акціонерного товариства і прем’єр-міністром жодним чином не заблокують стандартної роботи компанії. Компанія як працювала, так і працює", — повідомив він.  

Нагадаємо, Кабінет міністрів України не продовжив контракт з Андрієм Коболєвим й оголосив конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялось раніше, 5 березня виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна має намір подати позов проти Газпрому за порушення європейського законодавства у сфері конкуренції. Позов планується подати наприкінці квітня 2019 року.  

Прослухати повну версію.