Далеко не всім кандидатам у президенти вигідна висока явка на виборах — Олещук

Далеко не всім кандидатам у президенти вигідна висока явка на виборах — Олещук

Висока явка на виборах вигідна не всім кандидатам у президенти. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив кандидат політичних наук Петро Олещук.
 
"Далеко не для  всіх кандидатів висока явка — це великий плюс, тому що є група кандидатів, у яких кристалізований за роки базовий електорат, який можливо не найбільший, але наймобілізованіший і точно на вибори прийде. У інших електорат сформований відносно недавно і для них мобілізація і явка саме їх виборця — це питання критичне. Це в першу чергу стосується кандидатів, які відповідним чином орієнтуються на молодь, яка в нас традиційно менше ходила на вибори, аніж люди старшого пенсійного віку", — зазначив Петро Олещук. 
 
Зазначимо, згідно з опитуванням Соціологічної групи "Рейтинг", з початку року виросла мобілізація виборців. Майже 85% (проти 76% в грудні минулого року) опитаних відзначили, що однозначно або скоріше мають намір взяти участь у виборах президента України. При цьому, відносно високі темпи зростання бажаючих голосувати зафіксовано на Півдні і Сході країни.
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.
 
Слухати повну версію.
 
Петро Олещук