ЄС офіційно зняв санкції з Клюєва, ГПУ продовжить розслідування

ЄС офіційно зняв санкції з Клюєва, ГПУ продовжить розслідування

В офіційному журналі ЄС було опублікувано рішення про продовження санкцій проти Віктора Януковича та його оточення, а також про зняття санкцій екс-голови адміністрації Януковича Андрія Клюєва.
 
Водночас речник ГПУ Андрій Лисенко заявив, що незважаючи на зняття санкцій ЄС, правоохоронні органи України продовжують розслідування щодо Клюєва.
 
"Санкції ЄС продовжують діяти стосовно 12 осіб. Цього року з санкційного списку виключено А. Клюєва, при цьому у липні 2018 року Суд ЄС скасував обмежувальні заходи, застосовані до нього у 2017 році. Попри зняття санкцій ЄС з цієї особи правоохоронні органи України продовжують розслідування у кримінальному провадженні стосовно А. Клюєва", — заявив Андрій Лисенко. 
 
 
Європейський Союз продовжив санкції у формі заморозки активів екс-президента України Віктора Януковича і одинадцяти членів його оточення ще на один рік - до 6 березня 2020 року. Про це йдеться на офіційному сайті Ради ЄС. Відповідне рішення ухвалене в понеділок, 5 березня, в Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС. 
 
Нагадаємо, санкції проти Януковича і його оточення були запроваджені у березні 2014 року. 
 
Андрій Клюєв, фото: УНІАН