Чехія виділить Україні 1,2 млн євро на розвиток освіти

Чехія виділить Україні 1,2 млн євро на розвиток освіти

Україна отримає 1 млн 200 тис євро допомоги від Уряду Чеської Республіки на модернізацію освітньої системи. 
 
Відповідний Меморандум 5 березня підписали міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, повідомляє прес-служба МОН.
 
Зазначається, що кошти надаватимуться рівними частинами – по 400 тис євро – упродовж 3 років (2019-2021) і розподілятимуться між 3 основними напрямами: технічна підтримка органам влади України в реформі освітньої системи, міжуніверситетська співпраця та допомога закладам освіти, які мають внутрішньо переміщених студентів та викладачів.
 
"Ми дуже вдячні нашим чеським партнерам за ту підтримку, яку вони надають Україні. Усі ці напрями – внутрішні системи забезпечення якості вищої освіти, допомога переміщеним закладам, їхнім викладачам та студентам – сьогодні є надзвичайно важливими", — заявила Лілія Гриневич, коментуючи підписання меморандуму. 
 
Зазначимо, за даними МОН, протягом 2015 -2018 рр. Чехія виділила на підтримку освіти України 1,5 мільйона євро, які були спрямовані на підвищення інституційної спроможності у сфері освіти та надання технічної допомоги переміщеним закладам освіти та об’єктам освітньої інфраструктури.