Суд скасував урядову постанову щодо ціни на природний газ

Суд скасував урядову постанову щодо ціни на природний газ

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України порядку формування ціни на природний газ для потреб населення. 
 
Відповідне повідомлення розміщено на сайті суду.
 
Зазначається, що справа розглядалася за позовом Юлії Тимошенко та ГО “Тарифна мобілізація” до Кабінету Міністрів України ще з 2016 року.
 
"Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням Урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України", — йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що ці та інші порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання ряду нормативних актів під час ухвалення постанови.
 
Нагадаємо, 27 квітня 2016 року Кабмін зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень/тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат), тим самим скасувавши так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень/тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років. 
 
Фото: Укрінформ