Полторак підписав наказ про підвищення доплат військовослужбовцям, які перебувають на території ООС

Полторак підписав наказ про підвищення доплат військовослужбовцям, які перебувають на території ООС

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що підписав наказ про підвищення доплат військовослужбовцям Збройних сил України, які перебувають у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Виплати будуть відбуватися з першого квітня 2019 року. Військовослужбовці, які знаходяться на першій лінії зіткнення, будуть отримувати доплату +2000 гривень, і загальна сума буде складати 12000; на другій лінії зіткнення +1 000 тис. гривень і загальна сума буде дорівнювати 5 500 гривень", — йдеться у повідомленні.

Крім того, як зауважив Полторак, буде підвищено грошове забезпечення військовослужбовцям Військово-морських сил України, які виконують бойові завдання та перебувають у акваторії Азовського моря.

"Вони отримуватимуть доплату у розмірі 5500 гривень, а під час виходу на бойові чергування – 12 тисяч гривень", — зазначив міністр оборони.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців українськї армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

На фото — міністр оборони України Степан Полторак, facebook.com