Доба в ООС: бойовики 4 рази відкривали вогонь, один військовий поранений

Доба в ООС: бойовики 4 рази відкривали вогонь, один військовий поранений

Минулої доби на Донбасі бойовики, підтримувані Росією, 4 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, з яких тричі застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. У результаті обстрілів одного українського військового було поранено.

Як повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил,  у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 82 мм поблизу пункту Піски.

Крім того, усмузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" військових тричі було обстріляно з мінометів 120-го калібру – поблизу селища Новолуганське; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Новотошківське, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Шуми.

За даними розвідки, один окупант отримав поранення. До того ж, за уточненими даними за попередню добу, 28 лютого,двох учасників збройних формувань Російської Федерації було знищено,щеп'ятьох поранено. Один БПЛА противника також був збитий українськими військовими.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото прес-центру ООС