Експерт про переговори з КНДР: Трамп не зовсім розумів, на що йшов, починаючи діалог

Експерт про переговори з КНДР: Трамп не зовсім розумів, на що йшов, починаючи діалог

Демарш президента США Дональда Трампа на зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином повязаний з тим, що Білий дім не зовсім розумів  цілі керівництва КНДР. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив фахівець з міжнародної політики аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ілія Куса.
 
"Сполучені Штати в особі Дональда Трампа не дуже, на мій погляд, розуміли, на що йшли, коли починали мирні переговори з Північною Кореєю. Північна Корея навіть не збиралася ні про що домовлятися і виконувати свої обіцянки. Коли Дональд Трамп, я припускаю, дізнався, що Кім Чен Ин хоче скасування всіх санкцій і тільки після цього почне робити якісь реальні кроки по ядерному роззброєнню, Трамп зрозумів, що щось не те і вирішив зробити так, як він робить завжди, просто взяв і покинув саміт", — зазначив Ілія Куса.
 
Тим не менш, за словами експерта, всім учасникам діалогу вигідно подати провал перемовин як свою перемогу. 
 
"З його (Трампа — ред.) погляду, це успішна зустріч. Якщо подивитися на його прес-конференцію, то там тотальна перемога. Він сказав: не домовилися, але взагалі Кім Чен Ин гарний хлопець і я хочу з ним зустрітися ще раз. Він буде це розкручувати як перемогу. Я більше скажу, всі інші теж будуть це робити, тому що в них немає вибору. Для всіх, в тому числі американських союзників Японії, Південної Кореї, Китаю, для всіх вигідно грати цей спектакль і казати що проблема Північної Кореї в процесі вирішення і війни не буде, бо всім зрозуміло, що альтернатива — це війна, а війни ніхто не хоче", — переконаний Ілія Куса. 
 
Зазначимо, 28 лютого, президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин несподівано перервали свої переговори в Ханої, столиці В'єтнаму. Зустріч завершилася на дві години раніше запланованого часу. Ніякої угоди укладено не було. У програмі другого дня переговорів був запланований спільний обід, однак Трамп і Кім на нього не з'явилися.
 
Зустріч лідерів двох держав була присвячена питанням ядерного роззброєння Північної Кореї. 
 
Слухати повну версію.