Конгрес США опублікував законопроект щодо нових санкції проти Росії

Конгрес США опублікував законопроект щодо нових санкції проти Росії

Конгрес Сполучених Штатів Америки опублікував оновлений законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти Росії, серед іншого, через російську агресію проти України у Керченській протоці та захоплення українських моряків.

Авторами документа від 13 лютого 2019 року стали сенатори Боб Менендес, Ліндсі Грехем, Корі Гарднер, Бен Карден та Джоан Шахін, повідомляється на сайті сенату США.

Законопроект має назву "Захист американської безпеки від агресивних дій Кремля-2019" (DASKA).

Цей законопроект спрямований на підвищення економічного, політичного та дипломатичного тиску на Росію у відповідь на втручання в демократичні процеси інших країн, згубний вплив у Сирії та агресію проти України, у тому числі в Керченській протоці.

Законопроект включає такі нові елементи санкцій як обмеження на операції з державним боргом Росії для інвесторів, санкції щодо проектів Росії з видобутку скрапленого природного газу за межами країни, російського кібернетичного сектору, щодо російських банків, "які підтримують зусилля Росії щодо підриву демократичних інститутів в інших країнах", політичних діячів, олігархів, членів родин та інших осіб, які сприяють незаконним та корупційним діям, прямим чи опосередкованим від імені Путіна.

Також передбачені санкції проти Росії через агресію в Україні: санкції проти 24 агентів ФСБ, які вважаються причетними до нападу в районі Керченської протоки у відповідь на затримання 24 українських моряків Росією, обмеження, що торкнуться російського суднобудівного сектору у разі порушення Росією свободи судноплавства в Керченській протоці або в інших місцях світу, санкції стосовно розвитку видобутку сирої нафти а також енергетичних проектів за межами Росії.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії.

Згодом їх відправили до московських СІЗО. Їм загрожує позбавлення волі за незаконний перетин кордону Росії строком на шість років.

Раніше повідомлялося, влада США розширила санкційний список проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі, додавши туди трьох фізичних осіб і дев'ять організацій.

Фото: gettyimages