В Албанії під парламентом відбулися протести, силовики застосували сльозогінний газ

В Албанії під парламентом відбулися протести, силовики застосували сльозогінний газ

Прихильники албанської опозиції 26 лютого палили шини під будинком парламенту Албанії, вимагаючи уряд піти у відставку.

Про це повідомляє АР.

Як повідомляється, представники опозиційної демократичної партії стверджують, що соціалістичний уряд прем'єр-міністра Еді Рама є корумпованим і має зв'язки з організованою злочинністю. Депутати від опозиції вимагають звільнити місце уряду для тимчасової адміністрації та призначити дострокові вибори.

Під парламентом лідери опозиції виступили з закликами піти у відставку прем'єр-міністра і пообіцяли проводити безперервні мітинги.

Поліція використала сльозогінний газ для розгону демонстрантів на чолі з лідером демократів Лулзімом Башою, який намагався прорватися у парламент.

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз та інші міжнародні організації закликали лідера опозиції уникнути насильства і попросили уряд провести переговори зі своїми політичними суперниками.

Нагадаємо, правляча соціалістична партія має 74 місця у парламенті Албанії, який складається з 140 депутатів. Депутати від опозиції також заявили, що складають повноваження у парламенті, оскільки домагатимуться дострокових виборів.

Албанія є членом НАТО з 2009 року, отримала статус кандидата на вступ до ЄС у 2014 році і сподівається розпочати переговори про членство у червні.

Фото АР