"Геннадій Балашов і філософський камінь" – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

"Геннадій Балашов і філософський камінь" – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 1

"Геннадій Балашов і філософський камінь"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Роль адвоката з податкових справ цілком може зіграти Геннадій Балашов. Його партія "5.10" – це, в першу чергу, розписані цифрами асфальт та огорожі Києва. Балашов пропагує радикальну реформу оподаткування для України, так звану систему "5.10": 5% – це податок з продажів, а 10% – податок від зарплати.

Цікаво, чи платив він податки, і кому, за свій перший мільйон? Адже побудував свій бізнес Балашов на здачі в оренду під торгові павільйони підземних переходів у Дніпрі, тодішньому Дніпропетровську.

Красиві були кіоски, напевно. Бо свою першу політсилу часів Кучми Балашов назвав "За красиву Україну". А потім "за" відпала. І лишилась просто констатація – "Красива Україна".

Геннадій Балашов не лише гроші заробляє і політикою цікавиться, а й журналістикою не гребує. Радіо і телебачення не змогли опиратися його риториці. Радіопрограма "Психологія грошей" – теж його красива ідея, втілена у ЗМІ.

Балашов підтримував Євромайдан. Запам’ятався викраденням себе сепаратистами у Криму і побиттям. Відпустили за 8 годин.

Балотувався у парламент, де взяв аж 3% голосів виборців.

На цих президентських виборах Геннадій Балашов зібрав понад мільйон гривень застави від своїх прихильників, решту доклав із власних грошей.

Одружений, виховує трьох дітей.

ПоліТроль Антон Суслов:

– Геннадій Балашов дуже любить добирати різні епітети до слова "Україна", і його нинішня програма називається "Золота Україна". Якщо говорити по-молодіжному, то цю програму можна назвати "Геннадій Балашов і філософський камінь", тому що саме філософський камінь може перетворити будь-що в золото.

Його програма починається такою шикарною фразою: "Вища справедливість – це забезпечення старшого покоління пенсіями у розмірі 200-500 доларів". Якщо перше речення програми починається з орієнтації на людей старшого покоління, тоді складно говорити про якусь молодіжну політику кандидата.

Разом з тим, він у певні моменти намагається чіпляти молодь і намагається щось для молоді запропонувати. Наприклад, він каже, що якщо його програма буде реалізована, то кожен зможе собі дозволити контрактне навчання. Виникає логічне питання: це означає, що державного замовлення вже не буде?

Більше того, Геннадій Балашов орієнтований створити в Україні певну "подобу Кіпру", адже він пише, що якщо програма "5.10" буде реалізована, то гроші з усього світу попрямують в Україну.

Ще одна шикарнюща фраза з його програми: "Громадянство України стане цінністю, яка передається у спадок". Я уже уявляю цю ситуацію, коли людина на смертному одрі каже: "Синку, я тобі передаю найдорожче – своє громадянство".

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com